Home > dit zijn wij > Voorgangers > Gerrit Gunnink

Gerrit Gunnink

(sinds 01-07-1996)

"Toen ik mijn gymnasiumopleiding aan het afronden was, heb ik er lang over gedaan, voordat ik een keuze kon maken voor een vervolgstudie. Kunstgeschiedenis studeren leek me erg aantrekkelijk, maar ook filosofie en Nederlands trokken mij aan. 

Maar langzamerhand kwam ik er toch achter, dat geen van die drie studies mij echt zou kunnen brengen wat ik zocht. Ik wilde gewoon voor mezelf meer duidelijkheid over de Bijbel, over God, over Jezus. Ik had heel veel vragen. Daarom besloot ik theologie te gaan studeren en raakte ik er van overtuigd dat het verschrikkelijk mooi werk moest zijn om het goede nieuws dat in de Bijbel te vinden is, aan andere mensen te vertellen. 

Wat mij toen tijdens mijn studie in Kampen al heel mooi leek, bleek ook in werkelijkheid fantastisch werk te zijn: het doorgeven van het mooiste cadeau op de preekstoel. Preken is voor mijzelf soms ook een 'topervaring' (echt niet altijd hoor, de ene keer gaat het gewoon beter als de andere keer). Andere mooie kanten van mijn beroep zijn o.a.: het omgaan met allerlei mensen in allerlei (soms extreme) situaties, het omgaan met jongeren, de vrijheid die ik heb om mijn eigen tijd in te kunnen delen en de steeds weer verrassende variatie in het werk."

E-mail: gerrit.gunnink@westerkerk.org

Volg Gerrit op YouTube

youtube_logo_standard_againstblack.png

Gerrit heeft een eigen YouTube-kanaal, waar hij uiteenlopende filmpjes publiceert. Ga naar het YouTube-kanaal van Gerrit.

 

Download preken van Gerrit

pdficon_small.gif

Een aantal preken van Gerrit zijn beschikbaar als download. Klik hier om naar de download-pagina te gaan. De preken op deze website zijn gepubliceerd in pdf-formaat. Om de pdf-bestanden te lezen, kun je gebruik maken van het gratis programma Adobe Reader.


  

 
   

   colofon         zoeken         sitemap