Home > activiteiten > Huisgroepen

Huisgroepen

De Westerkerk wil een gemeente zijn waar mensen groeien in geloof en waar de sfeer wordt bepaald door onderlinge liefde en zorg. Wij willen een kerk zijn waar gasten zich welkom weten en zich thuis voelen. In een grote gemeente kan het lastig zijn om persoonlijke aandacht voor mensen te hebben. De één heeft veel goede contacten, de ander voelt zich misschien eenzaam. Om die reden is Amersfoort-West een gemeente-in-huisgroepen. Zo valt niemand ‘buiten de boot’ en kan iedereen meedoen aan kleinschalige en laagdrempelige activiteiten binnen de gemeente.

Wat zijn huisgroepen?
Eigenlijk is een huisgroep een soort ‘gemeente in het klein.’ Alle gemeenteleden van Amersfoort-West zijn ingedeeld in een huisgroep, die bestaat uit maximaal 20 personen. Binnen een huisgroep worden verschillende activiteiten ontplooid: dit kunnen ‘serieuze’ zaken zoals bijbelstudie en gebed zijn, maar natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Niemand is overigens verplicht om (actief) mee te doen aan de activiteiten van zijn of haar huisgroep: deelname is vrijwillig.