Home > dit zijn wij > Kerkdiensten > Belijdenis doen

Belijdenis doen

ja2.jpg

Je geloof belijden, is hardop zeggen wat je gelooft. Je kan belijdenis doen in een kerkdienst. Als volwassene belijd je dan met de kerk jouw geloof. Je kan dit zien als een vervolg op je doop. Bij de doop belooft God dat hij als Vader voor je wil zorgen, als Zoon je wil verlossen van de zonde en als Geest in je wil wonen. De ouders van een baby doen ook een belofte: zij bleoven hun kind op te voeden in het geloof. Wie als kind gedoopt is heeft dat niet bewust meegemaakt. Als het kind volwassen is, kan het zeggen: "Ja God, ik wil graag dat u mijn Vader bent, dat u mij verlost van mijn zonde en dat u in mij komt wonen." Dat mag gehoord worden en dat doen we met een openbaar "ja". Gemeenteleden die belijdenis van hun geloof hebben gedaan, morgen aan het Avondmaal deelnemen.

Het hele jaar door kan je belijdenis doen. In onze gemeente wordt er meestal met Pinksteren (het feest van de Heilige Geest) belijdenis gedaan door meerdere jongeren tegelijk. Aan het doen van belijdenis gaat vaak een tijd van voorbereiding vooraf. Dit gebeurt samen met de dominee en eventueel met anderen die belijdenis willen doen. In deze voorbereiding bespreek je met elkaar een aantal belangrijke thema‚Äôs van het geloof.
Neem voor meer informatie contact op met een van onze predikanten.