Home > activiteiten > Cursussen > Alpha-cursus

Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?
De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema van die avond (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om in kleine groepen na te praten en vragen te stellen. Rond 22.00 uur is de avond afgelopen.

De Alpha-cursus is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of bedreigend wordt gezien. De Alpha-cursus duurt 10 weken: één avond in de week plus een weekend. Het is mogelijk om de eerste avond te komen kijken of de cursus iets voor  jou is.

Wat komt er aan de orde?
Eigenlijk komen alle basale vragen over het christelijk geloof aan de orde tijdens de cursus. Een paar voorbeelden:

- Wat is bidden en hoe doe je dat?
- Bijbellezen: waarom en hoe?
- Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
- Waarom stierf Jezus aan het kruis?
- Hoe zit het met de kerk?
- Wie is de heilige Geest?
- Hoe leidt God ons leven?

Voor wie is het?
De Alpha-cursus is toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen

- die meer willen weten van het christelijk geloof
- die pas christen zijn geworden
- die de basics van hun geloof (nog) eens willen doordenken

Wat kost het?
De Alpha-cursus is gratis. Voor de maaltijden en het weekend wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Wanneer is het?
De eerstvolgende Alpha-cursus van de Westerkerk gaat (bij voldoende aanmeldingen) maandagavond 6 februari 2017 van start.

Meer weten?
Wil je  meer weten over de Alpha-cursus van de gemeente Amersfoort-West, stuur dan een e-mail naar alpha-amersfoort@live.nl of neem contact op met Annet Smit: annet.smitvandiggele@gmail.com.

Voor meer algemene informatie kun je terecht op de website van de Alpha-cursus. Bovendien kun je de Alpha-cursus van de gemeente Amersfoort-West volgen via Facebook.