Home > activiteiten > 40-dagen projecten > Thuis in Gods huis

Thuis in Gods huis

Thuis_in_Gods_huis_foto.png

Samenvatting
Er lijkt sprake van een identiteitscrisis in de Gereformeerde Kerken. Waar staan we eigenlijk voor? Wat kunnen we als kerken rustig achterlaten en waar moeten we zuinig op zijn? En hoe sla je de brug naar de toekomst en naar de jongeren? Het is belangrijk om als gemeente hierin samen verder  te komen.  In dit project word je op geroepen om bij alles in je leven je zekerheid bij Jezus Christus te zoeken. Thuis in Gods huis (Uitgeverij de Vuurbaak) is geschreven door dominee Gerrit Gunnink.

Thema’s
Week 1: Wie is de Hoofdbewoner?
Week 2: Blij met beleving
Week 3: Thuis in Gods huis
Week 4: Charismatisch of profetisch?
Week 5: De mooie oorlog
Week 6: Geef het door!

Ideeën voor in de kerkdiensten
Geen specifieke informatie beschikbaar.

Voor de kinderen en jongeren
Er is informatie beschikbaar voor het maken van ‘werkjes’. Download
Daarnaast wordt verwezen naar de informatie zoals opgenomen in het kerkbladartikel (zie extra’s).

1. Thuis in Gods huis - Het lied dat gemaakt werd door Ria Borkent. Download
2. Thuis in Gods huis - Eerste preek Gerrit Gunnink bij hoofdstuk 1. Download
3. Thuis in Gods huis - Kerkbladartikel, geschreven door Hilbert Meijer, waarin al de kerken geïnformeerd worden over het hoe en waarom van Thuis in Gods huis. Daarnaast vertelt Marieke Buursema hoe kinderen en jongeren bij dit project betrokken zijn. Download