Amersfoort gastvrij

Informatieavond over opvang van vluchtelingen

Het aantal Oekraïense vluchtelingen in Amersfoort zal de komende weken naar verwachting snel oplopen. De Westerkerk in het Soesterkwartier organiseert daarom een avond om elkaar bewust te maken van de mogelijkheden om gastvrij te zijn. Van harte welkom!

Een vluchteling in je huis opnemen? Prachtig als je dat wilt! Maar misschien is dit voor jou een te grote stap. Dan zijn er nog altijd andere mogelijkheden om gastvrij te zijn. Op deze avond inspireren we elkaar om in actie te komen, denken we na over de vraag hoe gastvrijheid ‘volhoudbaar’ is en zoeken we hoe individuen, netwerken en kerken tijdens de toestroom van nieuwe vluchtelingen van betekenis kunnen zijn.

Met onder andere:

• Esther Wessels, coördinator van De Rustplek Amersfoort. Hoe word je gastgezin? Welke vormen zijn er en wat past bij jou? Wat komt er allemaal op je af als je je huis opent voor vluchtelingen?
  • Interviews over ervaringen als gastgezin
  • Inge Stevenson, traumadeskundige, ervaren in oorlogstrauma. Wat zijn do’s en don’t-s in het omgaan met mensen die uit een oorlogsgebied komen? Hoe kun je dealen met de verhoogde stress die zij ervaren?
  • Diverse initiatieven voor het voetlicht. Wat zijn andere mogelijkheden om mee te werken aan de opvang van vluchtelingen en samen gastvrij te zijn?
  • Panel met deskundigen en gesprek met de zaal.

Wanneer: woensdagavond 23 maart 2022
Waar: Westerkerk (hoek Dollardstraat/Lingestraat, ingang aan de Dollardstraat)
Hoe laat: de avond start om 20:15. Inloop vanaf 19:45.
Voor wie: Iedereen is welkom. Neem gerust belangstellenden mee. Aanmelden is niet nodig.