Vacature: Kerkelijk Werker Pastoraat (0,5 FTE)

De GKV Amersfoort-West zoekt een Kerkelijk Werker. We zijn op zoek naar een inspirerende collega voor ons Pastoresteam die zich richt op de pastorale zorg binnen onze gemeente.

Wie zijn wij?

De Westerkerk is een jonge en levendige gemeente met circa 800 gemeenteleden. Christus staat centraal. We willen leven met Hem, zichtbaar zijn in onze buurt en delen met onze naaste.

Eind vorig jaar ging onze predikant Gerrit Gunnink met emeritaat. Een andere verandering betreft de middagdienst, die in de vorm zoals we die gewend waren niet meer terugkeert. Om te dienen, te vieren en de gemeente toe te rusten gaan we het samenkomen op een andere manier vormgeven.

Een gevolg van deze ontwikkelingen is dat we de constructie met twee full time predikanten loslaten en kiezen voor de vorm van een ‘Pastoresteam’, bestaande uit een Predikant (full time), Kerkelijk Werker Pastoraat Jong Volwassenen (0,8 fte) en een Kerkelijk Werker Pastoraat (0,5 fte, dat is deze vacature).

Dit ga je doen

In deze functie leg je verantwoording af aan de contactpersonen vanuit de kerkenraad. Je werkt intensief samen met je collega’s uit het Pastoresteam, met de ouderlingen, diakenen en leden van diverse commissies. Je krijgt de beschikking over een werkruimte, maar je kunt jouw werkzaamheden ook vanuit huis verrichten.

• Je biedt pastorale zorg en stimuleert het onderling pastoraat binnen de gemeente. Gezien de taakverdeling tussen de pastores richt je je in principe op de groep ouder dan de ‘jongvolwassenen’.
  • De missie en visie van de gemeente loopt als rode draad door je functie heen. Je werkt samen in het Pastoresteam en levert een actieve bijdrage aan projecten en diverse soorten van overleg.
  • Waar mogelijk activeer en stimuleer je gemeenteleden in hun diaconale en missionaire taak.
  • Als je preekbevoegd bent is het mogelijk om in een beperkt aantal diensten voor te gaan.

Dit neem je mee

• Je bent toegankelijk voor gemeenteleden en schept voor hen een veilig klimaat. Je kun je goed inleven in hun twijfels, vragen en de levensfase waarin zij verkeren.
  • Je bent zelf geraakt door het evangelie en kan die ervaring op een authentieke wijze delen.
  • Bij voorkeur heb je een diploma HBO Theologie.
  • Minimaal vijf jaar relevante, pastorale werkervaring.
  • Je bent belijdend lid van één van de NGK, GKV of CGK kerken of bereid tot lidmaatschap.
  • Preekbevoegdheid is niet vereist maar is mogelijk een pré.
  • Je kunt inspireren, je bent flexibel en initiatiefrijk. Met jouw frisse blik draag je verbetervoorstellen aan.
  • Je hebt de wijsheid om te kunnen omgaan met mondige mensen. Je laat je niet uit het veld slaan door kritiek.
  • Je reflecteert op je eigen (geestelijk) functioneren, daar leer je van en je zet dit om in persoonlijke doelstellingen.

Ons aanbod

• We bieden je een afwisselende en uitdagende baan voor 0,5 FTE, met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
  • Je ontvangt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden, met één maand proeftijd.
  • Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform schaal B ‘Arbeidsvoorwaardenregeling Kerkelijk Werkers 2021-2022’ van het SKW. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring.

Procedure

Stuur je schriftelijke motivatie met CV uiterlijk donderdag 1 juli 13:00 uur a.s. per e-mail naar wervingscommissie@westerkerk.org. De eerste sollicitatiegesprekken (online en offline) vinden plaats in de week erna. Voor meer informatie neem je contact op met Tiemen Zeldenrust (voorzitter commissie bestuurlijke zaken, telefoonnummer: 06-20927477).

Beleef mee op Instagram